Home Nieuws Sita weer in actie

Hoofdmenu

Sita weer in actie Print E-mail

Zondag 18 mei heeft Tessa (het nichtje en hulp van Jan) een wedstrijd gereden bij Tjitske Bakker in Avenhorn. Omdat haar eigen pony Evi, tijdelijk even uit de running is, heeft Tessa het rijden met Rossum's Sita ( V: Meonburry Peter Rabbit) weer opgepakt. Sita is eigenlijk de menpony van Jan, maar wegens drukte en tijdgebrek van Jan mag Sita al een tijdje genieten van haar vakantie, maar daar is nu een eind aan gekomen.
Na school en in de weekenden word er druk getraind op de conditie van Sita, de  aanleuning,  figuren, en overgangen.
Onder toeziend oog van Veerle, ( Tessa’s Personal Trainer ) is er langzaam aan een combinatie ontstaan. Het is dan super leuk om te kijken op een wedstrijd hoe je ervoor staat.
Ook nog even de zaterdag ervoor in de groepsles oefenen op het vreemde terrein, maar als een goed getrainde pony doorstond Sita dit super.
Gepoetst, gewassen, mooi gevlochten en  in nieuwe wedstrijdkleding  verschenen ze in de baan en reden een hele mooie eerste L1 proef, en na ongeveer 20 minuten mochten ze de 2de proef rijden.Deze proef ging iets minder. Sita was slecht voorwaarts en moeilijk gesloten te rijden en liep wat uit elkaar.Hier kon je zien dat de conditie er nog niet helemaal is, Tessa moest dan ook alles uit de kast halen om het tot een goed einde te brengen.
Maar voor een 1ste keer op wedstrijd  is het  super gegaan!
RESULTAAT: Twee keer een eerste plaats met 199 en 194 punten. Top!!
Dit belooft wat voor de toekomst als ze samen nog meer gaan trainen om straks op de New Forest sportdag te kunnen vlammen.!!

 

 
Banner
Copyright © 2017 Stal Van Rossum. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.