Home Nieuws Rossum's Fabrizio goedgekeurd tijdens CHK

Hoofdmenu

Rossum's Fabrizio goedgekeurd tijdens CHK Print E-mail

Gisteren, 21 februari 2015 gaat in de boeken als een gedenkwaardige dag voor Stal van Rossum. Het is namelijk gelukt om voor de tweede keer een hengst goedgekeurd te krijgen bij het Nederlands New Forest Pony Stamboek. Hier hebben we dus 30 jaar op moeten wachten, omdat de eerste hengst Ollimac ( V: Axceen Camillo ) in 1985 werd goedgekeurd.  Dit jaar dus succes met de eigen gefokte hengst Rossum 's Fabrizio met als vader de Engelse hengst Wellhouse Sportsman en als moeder staat de eigen gefokte Rossum's Naomi ( V: Offem Minos) in de boeken).
Al met al was het naast een mooie, ook heel drukke dag, want dit jaar hadden we namelijk twee hengsten mee. Naast Fabrizio deed ook de eigen gefokte hengst Rossum's Florian (V: Elshofs Marnix) een gooi naar een dekbrevet. Ook deze 1.46 metende hengst streed tot het laatst toe mee, maar helaas vond Florian tijdens de tweede bezichtiging zijn Waterloo.
Om zover te komen is er de afgelopen tijd veel getraind en gepoetst met als resultaat dat de ponies er super strak en getoiletteerd bijstonden. Niet onvermeld mag worden dat Lars hier een grote bijdrage in heeft geleverd. Dit bleek wel op de zaterdag morgen om 03.15. Ik had opdracht om hem op dit tijdstip voor de zekerheid even wakker te bellen, maar het antwoord na 2 keer overgaan was duidelijk : "Ben al op stal bezig met opsteken".
Door dit soort onmisbare hulp blijft het mogelijk om af en toe eens met een veelbelovende hengst naar de keuring te komen en als het resultaat dan zo is, dan kun je daar weer voor de komende 30 jaar tegenaan.

 
Rossum's Fabrizio nadat hij net is aangewezen voor de dekdienst tijdens CHK 2015 in Ermelo.

 

 
Banner
Copyright © 2017 Stal Van Rossum. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.