Home Nieuws Bijna dubbelslag op CHK

Hoofdmenu

Bijna dubbelslag op CHK Print E-mail

In een eerder nieuwsbericht heeft U al kunnen lezen dat we tijdens de New Forest hengstenkeuring in Ermelo op 21 februari de hengst Rossum's Fabrizio (V: Wellhouse Sportman) goedgekeurd hebben gekregen voor de dekdienst. Op deze dag waren we echter met twee hengsten uit Berkhout vertrokken. Ook met de hengst Rossum's Florian (Elshof Marnix x Silverlea Spiderman) wilde we een gooi doen naar goedkeuring. Na de verplichte scoring op de harde- bodem en het vrij springen in de kooi, werd ook Florian aangewezen voor de tweede bezichtiging en dus doorverwezen naar de veterinair. Nadat er veterinair geen bemerkingen waren geconstateerd mocht Florian dus in de middag met 8 andere aangewezen hengsten rondstappen.
Echter tijdens het rondstappen viel het doek voor Florian, omdat hij niet de juiste kadans kon vinden en geregeld begon te dribbelen. Of het feit dat hij 's morgens nog vastgelegen had in de stallen van de KNHS zal altijd een vraag blijven, maar jammer is het wel.
Het had toch wat geweest als kleine fokker verschijnen met 2 eigen gefokte hengsten en dan beiden goedgekeurd krijgen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, maar misschien proberen we het volgend jaar nogmaals met Florian.
Onderstaand een mooie standfoto gemaakt en beschikbaar gesteld door Margot Holthinrichs van stal Holthausen.

 

 

 
Banner
Copyright © 2017 Stal Van Rossum. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.