Home Nieuws Zorro scoort 100 %

Hoofdmenu

Zorro scoort 100 % Print E-mail


Tijdens de op zaterdag 17 augustus gehouden premiekeuring van de fokvereniging Noord Holland lieten de veulens van de hengst Zorro van Onnen (V: Larros van stal de noorderkempen) een goede indruk achter. Dit jaar waren de veulens van Zorro voor het eerst op een keuring nadat Jan in het najaar van 2011 deze hengst op de de Shetland Pony Select Sale had aangeschaft.
Alle drie de gepresenteerde veulens keerde met een veulenpremie huiswaarts. De veulens vielen op door hun sprekend hoofd, gedragen front en makkelijke bewegingen.  Het eerste veulen dat in de baan verscheen was het grote maats vos hengstveulen Gerco vh Westeinde uit de 1e premie kroonpreferente merrie Irma v.d. Provincialeweg (V: Kismet v bunswaard). Dit veulen werd tweede geplaatst met een veulenpremie. Daarna kwam het zwarte middenmaats merrieveulen Gemma vh Westeinde uit de 1e premie kroonmerie Grisalda van stal Geerhof (V: Mustang v bunswaard) in de baan en ook zij bezette een tweede plaats en verdiende een veulenpremie. Als laatste kwam het vrij laat geboren kleine maats vos merrieveulen Glitter vh Zuid voor de jury uit de 2e premiemerrie Debbie v.d. Provincialeweg (V: Ysbrand v.d. Lingewaard). Zij werd als derde geplaatst met een veulenpremie, wat de score voor Zorro op 100 % deed uitkomen.
Al met al een sterk debuut van deze hengst en we hebben er alle vertrouwen in dat dat deze veulen uit zullen groeien tot goede ponies en we zien nu al weer reikhalzend uit naar de veulens die in 2014 zullen worden geboren.

 

   Zorro van onnen met zijn prachtige witte manen.

 
Banner
Copyright © 2017 Stal Van Rossum. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.